TRAVIS İLE EFSANEVİ ALBÜMLERİ "THE INVISIBLE BAND" ÜZERİNE

2001 çıkışlı albümleri The Invisible Band’in üzerinden 20 yılı aşkın süre geçmesine rağmen hala aynı heyecanla müzikseverlerle buluşmak için sabırsızlanan İskoç topluluk Travis’in 19 Ekim’de Zorlu PSM’de de çalacağı The Invisible Band albümü üzerine hislerini onlardan dinliyoruz.

1990 yılından bu yana beraber müzik yapan ve bundan son derece keyif aldıkları her seferinde tekrar eden İskoç topluluk Travis’in üyeleri, geçtiğimiz yıl efsanevi albümleri The Invisible Band’in 20. yılını kutlamıştı. Bu albümden aldıkları ilhamla yeniden tura çıkan Travis’in kurucusu Fran Healy albümle ilgili bazı duygularını bakın nasıl anlatıyor: “Aslında geriye dönüp baktığımda kendi içimde parçalara veya katmanlara bölünmüş bir versiyonumla karşılaşıyorum. Mesela “Sing”i dinlediğimde, bu şarkının ismini ilk olarak “Swing” olarak düşündüğümüz ancak sonrasında “Sing”de karar kıldığımızı hatırlıyorum. Genç olduğumuz zamanlar daha farklı duygularla yazmış olsak da geriye dönmek iyi hissettiriyor. Bazı müzisyenler geriye dönüp dinlemezler ama ben dinliyorum ve o duyguları yaşıyorum.”

Duygusal iniş çıkışların bolca yaşandığı yaşlarda aslında beraber kalmanın ne kadar güç olduğunun altını çizen Travis kurucusu Fran Healy, bu albümle ilgili aklına gelen ilk anı neydi diye sorulduğunda “The Humpty Dumty Love Song” ile ilgili şunları söylüyor: “Albümde yer alan “Coming Around” parçası için yakın dostlarımdan birinden video çekmesini istemiştim. O da bana klibin teması için Humpty Dumpty*’den ilham almayı önerimişti. Sonrasında bu fikir çok iyi bir şekilde sonuçlanmadı. Bizim için birkaç farklı video da yaptı, bir türlü istediğimiz gibi yapamadık ama bir şekilde yayınladık. Bütün bunların olduğu zamanı düşündüğümde, ilk Humpty Dumpty fikri çıktığında kendimi bir odaya kapatıp “The Humpty Dumpty Love Song”u yazdığımı hatırlıyorum. Üzerinden yıllar geçtikten sonra, geçtiğimiz haftalarda bu yönetmen arkadaşım hasta olduğunda onu ziyaret ettim. Birkaç arkadaşımız da oradaydı ve benden şarkı söylememi istediler. Benim de aklıma “The Humpty Dumpty Love Song” geldi. Söylemeye başladığımda yıllardır bu şarkının neyle ilgili olduğunu düşündüğümü hatırladım ve o an anladım ki ben bu şarkıyı o arkadaşım için yazmışım. Şarkı onunla ilgiliymiş.”

*Humpty Dumpty: Hem dilin keyifli bir şekilde kullanılması ve edebiyatın anlam ifade etme yeteneği olarak da bilinen bir terimdir. Hem de İngiliz kültüründe bir karakter olarak da bilinir.

İskoç topluluğun üçüncü stüdyo albümü olma özelliği de taşıyan The Invisible Band, 2011 Haziran’ında yayınlanmıştı. “Sing”, “Side”, “Flowers in the Window” gibi hitleriyle listelerde üst sıralara çıkmayı başaran ve aynı zamanda eleştirmenlerden de yüksek not almayı başaran Travis, aynı zamanda İngiltere müzik listelerinde 2000’lerde en çok satan albümler listesinde de ilk 100’e girmeyi başarmıştı.

19 Ekim akşamı Garanti BBVA Konserleri kapsamında The Invisible Band albümü başta olmak üzere birçok başka hit olmuş parçasını da dinleyeceğiniz Travis’in biletleri tükenmeden hemen almak için Passo’yu ziyaret edin.

BUNLAR DA İLGİNİ ÇEKEBİLİR