PSM ATÖLYE

Zorlu PSM, tiyatroya yeni yetenekler kazandırmak ve sektörün sürdürülebilirliğine katkıda bulunmak amacıyla ilk yetenek geliştirme programı PSM Atölye’yi hayata geçirdi.

“PSM Atölye”; Türkiye’nin alanında öncü yönetmenleri, oyun yazarları ve yapımcılarının katılımıyla; “Dramatik Yazarlık”, “Tiyatro Yönetmenliği” ve “Tiyatro Yapımcılığı” olarak 3 farklı sınıftan oluşuyor. Uluslararası birçok değerli sanatçının da konuk eğitmen olarak yer alacağı “PSM Atölye” programının açık çağrısına kariyelerinin erken aşamasında olan 18-30 yaş arası 200’den fazla kişi başvurdu.

Eğitim almanın ve deneyim paylaşımında bulunmanın yanı sıra Türkiye’de çalışan yetenekli sahne insanlarından oluşan bir ağın parçası olmak için bir fırsat sunmanın da amaçlandığı “PSM Atölye” serisi seçici kurulun değerlendirmesiyle seçilen 24 kişiyle eğitimlere başladı. 7 ay boyunca sürecek programda Ahmet Sami Özbudak, Aslı Filiz, Aylin Alıveren, Blanche McIntyre, Cem Görk, Cem Yılmazer, Mehmet Ergen, Murat Mahmut Yazıcıoğlu, Özlem Hemiş, Serdar Biliş, Sonay Yücel, Suzanne Bell, Zeynep Özbatur Atakan, gibi sektörün deneyimli isimleri yer alıyor.

Berkant Tuncan Dila Yağcı Ece Tabakoğlu Elif Avşar Erkan Akbulut Mert Algın Onur Kadıoğlu Orkuncan İzan Şükrü Buğra Akkemik Umut Rışvanlı

Aslı Ekici Asya Yiğit Bilge Varol Burçak Buran Efe Kılıç Nureddin Erdoğan Özden Selim Karadana Selin Canki Ceylan

Balım Kar Eda Oğuz Elif Mandan Emre Arslanbek Nazlı Güntürkün Ozan Bingöl Turgay Korkmaz

EĞİTMENLER
AYLİN ALIVEREN
AHMET SAMİ ÖZBUDAK
AYŞEGÜL BEYAZDAĞ
CEM GÖRK
CEMİL DEMİROK
EBRU NİHAN CELKAN

AYLİN ALIVEREN

Aylin Alıveren 1971 yılında Ankara’da doğdu. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi DTCF tiyatro bölümü Tiyatro Tarihi ve Teorisi Ana Sanat dalında yaptı. 1999-2007 yılları arasında Pera Güzel Sanatlar okulunda tiyatro tarihi ve dramaturgi dersleri verdi. 1999 yılından bugüne kadar halen Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservaturarı Tiyatro bölümünde Metinlerle Dünya Tiyatro Tarihi dersini vermektedir. 2018'den itibaren Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tiyatro bölümünde de sözleşmeli olarak çalışmaktadır. Milliyet Sanat , Kitap-lık ve Art Unlimited dergilerine tiyatro, sinema ve edebiyat alanında inceleme eleştiri yazıları kaleme aldı. 1997 yılından itibaren Tiyatro Ti, Kara Tiyatro, Açık Tiyatro, DOT, Tiyatro D22, BuluTiyatro ve DasDas gibi çeşitli tiyatro topluluklarının prodüksiyonlarında dramaturgluk ve yönetmen yardımcılığı yaptı. Çeşitli televizyon dizilerinde senarist olarak görev aldı. İki dönem süresince Afife Tiyatro ödüllerinin jürisinde görev yapmış olan Aylin Alıveren 2018 yılında Türkiye Tiyatro Eleştirmenleri Birliğinin üyesi oldu. Murat Uyurkulak ile beraber Şubat 2019’da prömiyer yapmış olan “Alice” müzikalinin sahne uyarlama metnini kaleme aldı.

AHMET SAMİ ÖZBUDAK

Ahmet Sami Özbudak, 1980 yılında Hatay'da doğdu. Çocukluğu ve gençliği Alanya’da geçti. Üniversite eğitimi için İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arşivcilik Bölümü’ne girdi. 2013 yılında 'İz' isimli oyunu GalataPerform prodüksiyonu olarak seyirciyle buluştu. Özbudak, bu oyunla Avrupa'nın en prestijli ödüllerinden birisi olarak gösterilen Heidelberger Stückemarkt Avrupa Genç Yazar Ödülü'nü aldı. Kendisine aynı oyunla 2013 yılında ‘Tiyatro.. Tiyatro Dergisi’ yılın oyun yazarı ödülü geldi. Bir yıl içinde yine bu oyunla 2014 Afife Ödülleri kapsamında Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nü aldı. 2014 yazında 'Masturi Kabare' isimli romanı Artemis Yayınları'ndan çıktı! Özbudak'ın Afife Jale ve Bedia Muvahhit'in hayatını anlattığı "Hayal-i Temsil" isimli oyunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları repertuarında yer aldı ve seyirciyle buluştu. 2015-2016 sezonunda ikincikat'ta "Kar Küresinde Bir Tavşan" isimli oyunu sahnelendi. 2016-2017 sezonu için ise Nilüfer Belediyesi 'Tiyatro' için 'Romeo ve Juliet' uyarlaması yaptı. "İz" oyunu roman ve tiyatro metni formatında Artemis Yayınları tarafından basıldı ve okuyucuyla buluştu. 2017-2018 sezonu için Bakırköy Belediye Tiyatroları için yazdığı “Sherlock-Hamid” oyunu sahnelendi. Yine bu sezon TwoTwo Production adına “Mutluyduk Belki Bugüne Kadar” isimli oyunu yönetti. Bu oyunla Afife Ödülleri’nde en iyi yönetmen adayları arasında yer aldı. Yine bir Two Two Production işi olan “Red Speedo” isimli oyunu Pera Palace Hotel’in havuzunda seyirciyle buluşturdu. Ahmet Sami Özbudak’ın 2018 yılında yazdığı “Meçhul Paşa” Tiyatro Adam tarafından sahnelendi, “Süleymankurt” isimli oyunu ise Berlin Maksim Gorki Tiyatrosu Studio R’da seyirciyle buluştu. Özbudak, 2019-2020 sezona için ise Tebdil-i Mekan prodüksiyonu olan ‘Klan’ oyununu yazdı. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında Yolcu Tiyatro prodüksiyonu olarak sahneye konan “Gomidas” oyununu hem yazdı, hem de yönetti. Bonn merkezli Fringe Ensemble topluluğu için “Yel” isimli oyunu yazdı, “Yel”i ünlü Alman yönetmen Frank Heuel yönetti. Ahmet Sami Özbudak, İstanbul’da yaşıyor ve yazılarını da burada yazıyor. ALDIĞI ÖDÜLLER 2011 Heidelberger Stückemarkt Avrupa Genç Yazar Ödülü; İz. 2013 ‘Tiyatro.. Tiyatro Dergisi’ Yılın Oyun Yazarı Ödülü; İz. 2014 Afife Ödülleri kapsamında Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü; İz. 2016 Yeni Tiyatro Dergisi, Aydın Arıt Yılın Oyun Yazarı Ödülü; Hayal-i Temsil. 2016 Ekin Yazın Dostları, Yılın Oyun Yazarı Ödülü; Hayal-i Temsil. 2017 Direklerarası Seyircileri Jüri Özel Ödülü; Balat Monologlar Müzesi. (Proje Tasarımı) 2018 Türkiye Eleştirmenler Birliği En İyi Oyun Ödülü; Martı (Uyarlama) 2018 Direklerarası Seyircileri En İyi Ensemble; Mutluyduk Belki Bugüne Kadar (Yönetmenlik) 2018 'Türkan Kahramankaptan Özel Ödülleri; Sherlock Hamid Yılın Oyun Yazarı. 2019 Üstün Akmen Ödülleri Yılın En Başarılı Oyun Yazarı; Meçhul Paşa

AYŞEGÜL BEYAZDAĞ

Ayşegül Beyazdağ 1987 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi bölümünde tamamladı. 2007 yılında katıldığı DOT Tiyatro bünyesinde “Kürklü Merkür” projesi ile çalışmaya başladı. 2007’den günümüze DOT Tiyatro’nun sahnelediği, aralarında “Vur / Yağmala / Yeniden” ve “Kutlama”nın da bulunduğu 33 oyunun tamamında proje yöneticiliği ve DOT’un ev sahipliği yaptığı 7 sahnesinin mekan yönetim sorumluluğu görevini gerçekleştirdi. Eş zamanlı olarak Omnia Yapım’ın yürütücü yapımcılığını üstlendiği “Toz”, “Sırça” oyunlarında ve yakın gelecekte BKM, İKSV ve id iletişim tarafından prodüksiyon sahipliği yapılacak müzikal ve tiyatro oyunlarında kariyerini devam ettiriyor. Tiyatro/Seyirci etkileşiminden aldığı ilhamla sanat kurumlarıyla ortak projeler üretmeye devam edecek.

CEM GÖRK

1975 yılında İzmir’de doğdu. 1995 yılında H.Ü Konservatuarı Bale bölümünden mezun oldu. Çağdaş dansçı, tasarımcı, yürütücü yapımcı, sahne ve turne yöneticisi olarak çalıştı ve halen devam ediyor. İstanbulda kurucusu olduğu ajans içinde ekibiyle ulusal ve uluslarası çok işe imza attı, atıyor. İki kariyeri paralel olarak sürdürmeye devam etti, ediyor.

CEMİL DEMİROK

Kocaeli Üniversitesi'nde Radyo, TV ve Sinema, Bahçeşehir Üniversitesi'nde Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi Yüksek Lisans ve University of Arts London'da Etkinlik Yönetimi eğitimi alan Cemil Demirok, 2006 yılından bu yana entertainment sektöründe çalışıyor. Türkiye’de ve yurt dışında önemli festivallere, sanat merkezlerine içerik ve sanat merkezi işletmeciliği konularında danışmanlık veren Demirok, New York – Broadway’de bulunan Commercial Theatre Institute’da tiyatro yapımcılığı eğitimi aldı. Türkiye’nin ilk konser arenası Ora Arena'nın kurucu ekibinde Etkinlik Yönetimi & Pazarlaması’ndan sorumlu olan Cemil Demirok, 2010-2012 yılları arasında Manchester merkezli, dünyanın en büyük ‘’Venue Management’’ şirketi SMG Europe’da görev aldı. 2012 yılında, ABD ve İngiltere'nin en büyük Broadway/West End tiyatro yapımcılarından ve tiyatro sahiplerinden Nederlander Grubu’na katıldı ve Nederlander’ın, Zorlu PSM'nin işletmesini yürüttüğü 4 yılı aşkın süre boyunca Zorlu PSM Programlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Piu Entertainment’a 2016 yılında ortak olarak katılan Demirok Piu’nun Londra ve İstanbul ofislerini yönetiyor. Piu Entertainment’ın ortak girişim anlaşması yaptığı İngiliz ortakları Selladoor Worldwide ile tiyatro mekan işletme ve müzikal üretimi üzerine projeler yürütüyor. Demirok, Selladoor ile UK’de 22 şehre yayılan ve 3 hafta Yeni Zelanda seyircisi ile buluşan Tony En İyi Müzikal Ödülü sahibi GreenDays’s American Idiot müzikalinin ortak yapımcısıdır. Bu proje ile Piu Entertainment prestijli Broadway/West End dünyasının ilk Türk yapım şirketi olmuştur. Demirok aynı zamanda Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ile ortak sahnelenen ödüllü Amadeus ve Timsah Ateşi oyunlarının da ortak yapımcısıdır.

EBRU NİHAN CELKAN

Ebru Nihan Celkan Şişli Terakki Lisesi’ni bitirdikten sonra lisans eğitimini Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde, yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Uluslararası Pazarlama bölümünde tamamladı. Oyun yazarı olan Ebru Nihan Celkan’ın Tetikçi, 17.31, Tilt, Kabuklu Sürprizli Hayvanlar, Nerde Kalmıştık?, Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi, Evim! Güzel Evim!, Babil, Benimle Gelir Misin?, Bir İhtimal Daha Var oyunları İstanbul’un farklı tiyatrolarında sahnelenmiştir. 2017 yılında Maxim Gorki Tiyatrosu ve Oyun Yazarlığı için Yeni Enstitü (NIDS) tarafından projelendirilen KIF (Krieg Im Frieden – Parça Parça Savaş) için dünya genelinden seçilen 4 oyun yazarından biri oldu. 2017 yılında Maxim Gorki Tiyatrosu ve Oyun Yazarlığı için Yeni Enstitü (NIDS) tarafından projelendirilen KIF (Krieg Im Frieden – Parça Parça Savaş) için dünya genelinden seçilen dört oyun yazarından biri oldu. Bu proje kapsamında “Benimle Gelir Misin?” isimli oyununu kaleme aldı. KIF (Krieg Im Frieden – Parça Parça Savaş) Projesi kapsamında yazdığı “Benimle Gelir Misin?” isimli oyunu Stuttgart Şehir Tiyatrosu’nda “Last Park Standing” adıyla Ekim 2019’da prömiyer yapmıştır. Amerika prömiyeri Mayıs 2022’de gerçekleşen oyun Almanya’da 2023 yılında tekrar sahnelenecektir. Ebru Nihan Celkan 2019 yılında Akademie Schloss Solitude – Stuttgart tarafından her yıl beş kişiye sağlanan çalışmalarında insan hakları ve ifade hürriyetini merkeze alan sanat yaratıcılarına sunulan Jean-Jacques Rousseau bursuna hak kazanmıştır. Stuttgart’da bulunduğu sürede “Tarihle Etkileşim” festivali kapsamında Anlatılmamış Hikayeler: Toplumsal Cinsiyet ve Hafıza Yürüyüşleri projesini tasarladı ve hayata geçirdi. Ebru Nihan Celkan 2020 yılında Stuttgart - Ludwigsburg Şehri yazarlık bursuna hak kazanmıştır. Bu burs kapsamında Kültürel Çeşitlilik ve Toplumsal Cinsiyet’i merkeze alan “Der Weltschmerz” metnini yazdı.

MİNE GÜLER
MURAT MAHMUTYAZICIOĞLU
ÖZLEM HEMİŞ
ÖZLEM ÖZHABEŞ
SERDAR BİLİŞ
MEHMET ERGEN
SUZANNE BELL

MİNE GÜLER

1975 yılında dünyaya geldi. İlköğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1996 yılında ailece taşındıkları Adana’da eğitimine devam etti. 1993 yılında lisans eğitimi hakkı kazandığı Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde iken bir yandan da Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Tiyatro Bölümü’nde dersler aldı. Eş zamanlı olarak, Adana’da faaliyetlerini sürdüren bir özel tiyatroda eğitimine devam ederken sahnelenen çok sayıda oyunda performans sergiledi. 1997 yılında kurulan Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda sanatçı ve reji asistanı olarak görev aldı. 2002 Aralık ayına kadar görev yaptığı Şehir Tiyatrosu’ndayken bir yandan, Adana Devlet Tiyatrosu ve Kaktüs Oyuncuları isimli bir özel tiyatroda “misafir sanatçı” olarak oyunlarda yer aldı. 2003-2004 yılında İstanbul Şişli Belediyesi Kültür Merkezi’nde yönetici ve yönetmenlik görevini üstlendi. 2005 yılında vizyona giren O Şimdi Mahkûm sinema filminde “Oyuncu Seçimi” departmanında asistanlık yaptı. Aynı yıl D Production ve Bkm yapım şirketlerinin ses getiren projelerinin cast çalışmalarını yürüttü. Zaman içinde görev yaptığı projelerde deneyimlerinden faydalandığı ustalarından aldığı eğitim ve tecrübelerle günümüze taşınan 100’e yakın projede imzası var. Kariyerini, sektörün önde gelen kanal ve yapımcıları ile iş birliğinde olarak tiyatro, sinema ve dizi filmlerinin “oyuncu seçimi direktörü” olarak sürdürmektedir.

MURAT MAHMUTYAZICIOĞLU

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nü bitirdi.Studio Oyuncuları’nda oyunculuk eğitimi aldı.Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Bölümü’nde yüksek lisans yaptı.Studio Oyuncuları,İkincikat,Yanetki Tiyatrosu gibi birçok ekipte oyunculuk yaptı. İlk sahnelenen oyunu Şekersiz’i Yanetki Tiyatrosu’nda yönetti ve oyuncu kadrosunda yer aldı ( 2013 ). İlk yazdığı oyun Fü ise Mayıs 2014’te İstanbul Uluslararası Tiyatro Festivali’inde ilk gösterimini yaptı ve ardından birçok kez sahnelendi. Ağustos 2016’da Bam İstanbul’u kurdu. Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin oyunuyla 2016-2017 sezonunda Afife Ödülleri’inde ve Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Ödülleri’nde yılın yerli oyun yazarı seçildi. Aynı ekiple Kader Can’ı yazdı ve yönetti.( 2018 ). Izdırap Korosu projesiyle İKSV tarafından Gülriz Sururi-Engin Cezzar Teşvik Ödülü’nü aldı. Sahnelenen oyunları; Şekersiz ( 2013 ),Fü (2014),Aynur Hanım’ın Bebeği (2015),Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin ( 2016 ),Sevmekten Öldü Desinler(2017),Kader Can ( 2018). Bir yol hikayesi olarak tanımladığı Toz’u 2019 yılında yazdı.

ÖZLEM HEMİŞ

İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji bölümünden lisans, Dokuz Eylül Üniversitesi Sahne Sanatları’ndan yüksek lisans ve İ.Ü. Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji’den doktora derecelerini aldı. Halen Kadir Has Üniversitesi Tiyatro bölümünde öğretim üyesi. Aynı kurumda Film ve Drama Yüksek Lisans Programının direktörü. “Estetik” sözcüğünün içine gömülü olan “etik” ile ilgilenerek sanat yapıtının nihai etkileri üzerine düşünmeyi seviyor.

ÖZLEM ÖZHABEŞ

Lecturer at Kadir Has University Theatre Department

SERDAR BİLİŞ

1977 İstanbul doğumlu olan Biliş, Londra Middlesex Üniversitesi’nde tiyatro yönetmenliği okuduktan sonra, İngiliz Ulusal Tiyatrosu’nda yönetmenlik akademisine davet edildi. Bu staj sayesinde birçok değerli yönetmenle atölyeler yapma, deneyim paylaşma fırsatı buldu. Londra “National Theatre Studio” bünyesinde “Artist in Residence” olarak çalıştı. Arcola Tiyatrosu’nda yaptığı Koltes’in “Night Just Before The Forests” ve Moliere’in “Tartu e” yorumları sonrası Channel 4 yönetmenlik ödülünü kazandı. Bunun üzerine “Liverpool Everyman and Playhouse” bünyesinde kadrolu yönetmen olarak çalışmaya başladı. Burada özellikle yeni metinlere yoğunlaşarak, dramaturji departmanıyla birlikte oyunlar geliştirdi. Birçok yazarla çalışarak dünya prömiyerleri sahneledi. Royal Court Tiyatrosu’nda uluslararası metin danışmanlığı yapmaktadır. Mountview, RADA ve İstanbul Şehir Tiyatroları’nda oyunculuk, dramatik yazarlık ve yönetmenlik üzerine dersler verdi. 2010 İstanbul Tiyatro Festivali’nde Shakespeare’in “Fırtına” oyununu üç kadın oyuncuyla yorumladı ve Türkiye’de de çalışmaya başladı. Son yıllarda İtalya’da Teatro Della Toscano için oyunlar sahnelemektedir. Londra, İstanbul ve Floransa arasında çalışmalarına devam etmekte olan Biliş, 2010 yılından itibaren Kadir Has Üniversitesinde öğretim üyeliği yapmakta ve mezuniyet oyunlarını yönetmektedir. Bugüne kadar Kadir Has Üniversitesi bünyesinde Caryl Churchill’in“Bulutların Üzerinde”, Shakespeare’in “Rüya” ve ‘’Kafana Göre’’, Edward Bond’un “Lear”, Oden Von Horvarth “Lunapark” ve Dea Loher’in Masumiyet, “Oresteia” ve “Festen” oyunlarını yönetti. İstanbul’da Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Yılın Tiyatro Oyunu Ödülünü alan Lars Norén’in “Savaş” oyununu ve İBŞT bünyesinde “On ikinci Gece” oyununu sahneledi. Kurucusu olduğu Pürtelaş Tiyatro’da yönettiği “Martı” 21. İstanbul Tiyatro Festivali'nin açılış oyunu 2018 Tiyatro Eleştirmenler Birliği tarafından "Yılın Oyunu" seçilmiştir.

MEHMET ERGEN

İstanbul doğumlu olan Mehmet Ergen, otuz yılı aşkın zamandır sanat hayatına Londra’da devam ediyor. Ergen, Londra’daki Arcola Theatre, Grimeborn Opera Festival Battersea Arts Centre ve Southwark Playhouse tiyatrolarının kuruculuğunu, yapımcılığını ve genel sanat yönetmenliğini yapmış; ayrıca, geçmiş yıllarda Afife Jale, Time Out ve Peter Brook Empty Space ödüllerini aldı. BBC ve Royal Court Theatre’da jüri üyeliği ve metin danışmanlığı yapan Ergen, Türkiye’de çalışmaya başladığı yıllarda Akbank Sanat bünyesinde Yeni Kuşak Tiyatro’nun kuruculuğunu ve sanat yönetmenliğini, Nilüfer Sanat Tiyatrosu’nun sanat yönetmenliğini, Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı oyun yazarlığı projesi Oyun Yaz’ın kuruculuğunu ve sanat yönetmenliğini üstlendi. Talimhane Tiyatrosu’nun da kuruculuğunu ve sanat yönetmenliğini yapan Ergen’in Türkiye’de sahnelediği oyunlar arasında Zorlu PSM’de halen devam eden “Damdaki Kemancı”, “Gerçek” ve “Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi” de yer alıyor. İzmit Şehir Tiyatrosu, Eskişehir Şehir Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatroları gibi ödenekli kurumların dışında BKM, Kenter Tiyatrosu ve Akbank Sanat, Mehmet Ergen’in oyunlarının sahnelendiği tiyatrolardan bazıları. Yurt dışında da birçok oyun sahneleyen Ergen’in oyunları, İngiltere’de New Wolsey Theatre, Quays Theatre, The Lowry, Marlowe Theatre, Grand Opera House, Alhambra Theatre, Oxford Playhouse, Liverpool Playhouse gibi prestijli sahnelerde gösterime girdi. İrlanda’da Dublin Olympia Theatre ve Cork Opera House, Almanya’da Theater Un der Ruhr, Dortmund Theater, Hagen Theater, Ballroom Neusstrasse; İspanya’da International Alcala Theatre Festival de oyunlarının sahnelendiği tiyatrolar arasında yer alıyor. Ergen, bunların dışında İsveç, Belçika, Hollanda, İsrail ve Kanada’da da oyunlar sahneledi ve yapımcılık yaptı. Yönetmenliğinin yanı sıra birçok çağdaş ve klasik oyunu dilimize çeviren Mehmet Ergen, aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışında birçok üniversitede eğitmenlik yaptı.

SUZANNE BELL

Suzanne Bell, İngiltere’de 20 yıldan fazla dramaturg olarak çalışan Suzanne Bell aynı zamanda Channel 4, Lime Pictures, United, Granada, BBC, BFI ve Creative England gibi bir dizi TV ve film şirketinde geliştirme alanlarında deneyime sahiptir. 2019 yılında Dramaturjide Kenneth Tynan Ödülü'ne layık görüldü. 2020'de Writers' Guild of Great Britain tarafından Winsome Pinnock tarafından aday gösterilen Olwen Wymark Tiyatro Teşvik Ödülü'nü kazandı. Exchange Theatre'da Simon Stephens, Winsome Pinnock, Rona Munro, Hattie Naylor, Kendall Feaver, Rory Mullarkey, Alistair McDowall, Insook Chappell ve Anna Jordan'ın oyunları da dahil olmak üzere ödüllü birçok yapımda çalıştı. Halen Stef Smith, Zodwa Nyoni, Chino Odimba ve Testament ile projeler üzerinde çalışıyor. PSM Atölye’de karakter, hikaye, biçim, imge, yapı, diyalog gibi kavramlar konusunda dersler verecektir.

Yetenek geliştirme programı PSM Atölye
2021-2022 Sezonu

Zorlu PSM, tiyatroya yeni yetenekler kazandırmak ve sektörün sürdürülebilirliğine katkıda bulunmak amacıyla ilk yetenek geliştirme programı PSM Atölye’yi hayata geçirdi. 7 ay boyunca 24 kişiyle süren eğitimler sonunda ilk mezunlarını verdi.