Elektronik müzik sahnesinin yenilikçi isimlerinden Ross from Friends, müzikle olan bağını yeniden tanımlamak için Bubble Love adını verdiği yeni bir karakter yarattı. Bu isimle ilk albümünü yayımlayan sanatçı, DJ setleri ve kulüp prodüksiyonları için şekillendirdiği yeni projesi Bubble Love ile 4 Nisan’da, %100 Müzik katkılarıyla PSMLoves2Dance serisinin bir parçası olarak %100 Studio Sahnesi’nde müzikseverlerle buluşacak. Gecenin açılışını ise elektronik müzik sahnesinin başarılı isimlerinden Erel Eryürek ve Zeynep Erbay yapacak. Enerjik setleriyle geceye ritim kazandıracak ikili, Bubble Love öncesinde dans pistini ısıtacak.
Brainfeeder etiketiyle yayımladığı albümleri ve özgün sahne performanslarıyla dikkat çeken İngiliz prodüktör ve DJ Felix Clary Weatherall, dinleyicilerini yepyeni bir yolculuğa davet ediyor.
Ross From Friends a.k.a. Bubble Love Kimdir?
İngiliz prodüktör Felix Clary Weatherall, 2012 yılında Ross from Friends adıyla müzik yapmaya başladığında, lo-fi house tarzının yaratıcı temsilcilerinden biri olacağını henüz kimse bilmiyordu. Sanatçının sahne ismi, çalıştığı stüdyoda takılı kalan bir Friends DVD’sinden ilhamla ortaya çıktı. Bu küçük tesadüf, elektronik müzik dünyasına derin bir etki bırakacak bir ismin doğmasına vesile oldu: Ross From Friends.
2018 yılında yayımladığı ilk albümü Family Portrait ile sahne ışıklarını üzerine çekti.
Family Portrait adlı albümü, hip-hop’tan Japon boogie’ye, house’tan techno’ya kadar geniş bir müzikal yelpazeye uzanan etkileyici bir derinlik sundu. The Guardian gibi saygın yayınlar tarafından “takipte kalınması gereken bir isim” olarak tanıtılan Weatherall, kısa sürede kendine sadık bir hayran kitlesi oluşturdu.
Yeni Albüm ve Yeni Bir Karakter: Kendine Özgü Bir Proje Bubble Love
Müzik üretiminde yenilikçi yaklaşımlarıyla tanınan Ross from Friends, 2024 yılının son günlerinde Bubble Love adını taşıyan ilk albümünü yayımladı. Bu albüm, sanatçının yaratıcı sürecini daha özgür bir şekilde keşfetme çabasının bir ürünü. Albümde, Ross from Friends’in kendisiyle özdeşleşen karmaşık prodüksiyonların ötesine geçerek daha sezgisel ve içgüdüsel bir müzik yaklaşımını benimsediği görülüyor. Sanatçı, bu süreçte Bubble Love adını verdiği bir karakter yaratarak müzikle olan bağını yeniden tanımlamayı hedefledi.
Canlı Performans ve Remix'ler
Ross from Friends, canlı performanslarında, klasik DJ setlerinin ötesine geçerek saksafon ve klavye gibi canlı enstrümanlarla zenginleşen bir deneyim sunuyor. Yanında yer alan müzisyen arkadaşları Jed Hampson ve John Dunk ile birlikte Glastonbury, Coachella ve Sonar gibi prestijli sahnelerde boy gösterdi.
Remix çalışmaları da hayranlarının ilgisini çeken önemli bir diğer alan. Thundercat’ın “Friend Zone” ve Flume ile London Grammar’ın “Let You Know” parçalarına yaptığı remiksler, Ross from Friends’in çok yönlü müzikal vizyonunun en güçlü örneklerinden.
Dans etmeye hazır olun!
4 Nisan’da PSMLoves2Dance kapsamında %100 Studio’da gerçekleşecek performansı ve Bubble Love’ın yenilikçi müziğiyle İstanbul’daki hayranlarına unutulmaz bir gece yaşatması beklenen Ross from Friends, setinde hem lo-fi house’un melankolik tınılarını hem de dans pistlerini coşturan enerjik ritimleri bir araya getirecek.